MHK International
MHK Group AG

Traditie en innovatie

MHK Oostenrijk is een dochteronderneming van MHK Group AG, één van de grootste Europese inkoop- en dienstengroepen. MHK werd in 1980 in Frankfurt am Main in Duitsland opgericht door Hans Strothoff. Zijn doel was de middelgrote speciaalzaken te versterken en hun bestaan op lange termijn veilig te stellen. Als inwoner van Bremen handelde Hans Strothoff volgens de eer van de ‘Hanzekoopman’ en richtte zijn handelen en dat van zijn firma daarop. Door inzet en creativiteit groeide het bedrijf al snel uit tot één van de meest toonaangevende Europese full-service verenigingen. Vandaag de dag profiteren gespecialiseerde handelaren en vaklui in de sectoren van keuken en wonen, sanitair/verwarming/airconditioning en woningbouw/renovatie van hun diensten.

Gebundelde competentie

Alle diensten worden geleverd door eigen bedrijven. De groep omvat een bank, een softwarebedrijf, een opleidingsacademie en een reclame- en internetbureau. Op het gebied van marketing en reclame heeft de MHK Group, in tegenstelling tot andere verenigingen, zich van meet af aan op synergieën geconcentreerd. In Duitsland bijvoorbeeld werd het gemeenschappelijke overkoepelende merk "musterhaus küchen Fachgeschäft" ontwikkeld. Vandaag telt het bedrijf meer dan 3.400 partners, die in 2020 een omzet realiseerden van 7,657 miljard euro.

Coördinatie en organisatie

MHK Group is een naamloze vennootschap en fungeert als een management-holding. Deze coördineert alle activiteiten en zaken van de tot de groep behorende verenigingen en dienstverlenende bedrijven. MHK Group AG wordt bestuurd door een Raad van Bestuur en geadviseerd en gecontroleerd door een onafhankelijke Raad van Commissarissen.

MHK International MHK Group AG