MHK Belgium
Gegevens en
feiten

Nog steeds op koers naar groei

De MHK Group heeft het boekjaar 2020 niet alleen succesvol maar ook met een nieuw omzetrecord afgesloten: de handelsomzet van de groep klom naar 7,657 miljard euro, een toename van 15,3 procent ten opzichte van vorig jaar (6,642 miljard euro). De gemiddelde waarde van de verkochte keukens steeg weer van 14.132 naar 14.588 euro. Door het sterke aanbod van onze coöperatie konden wij in 2020 weer nieuwe handelspartners verwelkomen. Daarmee is het ledenaantal gestegen van 3.264 tot 3.472.

Nog steeds op koers naar groei

Al met al kijkt de MHK Group terug op een geslaagd boekjaar 2020. Ondanks de gevolgen van de economische en financiële crisis en de aanhoudende druk op de prijzen in de meubel- en keukenbranche kon onze groep zich goed handhaven op de markt, en haar positie als vooraanstaande coöperatie nog verder uitbreiden. Dit blijkt uit de duidelijke stijging van de omzet en de uitbreiding van het ledenbestand.

"Permanente ontwikkeling is onze doelstelling."

Wij hebben hiervoor ook in 2020 weer veel werk verzet:
  • De ontwikkeling van de eigen handelsmerken werd geïntensiveerd. Hierdoor kunnen de MHK-partners hun klanten nu eigen keukenmerken in alle prijsklassen aanbieden, met de bijbehorende waarborgen van exclusiviteit en rendement.
  • De expansie van REDDY werd geïntensiveerd, zowel in binnen- als buitenland. Ondertussen kunnen eveneens de partners in Spanje, Nederland, België en Oostenrijk, profiteren van de knowhow binnen het toonaangevende Duitse franchisesysteem voor keukens. Juist in de buitenlandse markten is REDDY een groeimotor. Hier zijn "Made in Germany"-keukens in het middelste prijssegment zeer geliefd bij de consument.
  • Om de business van de aangesloten partners te versterken en extra klanten aan te trekken zijn tal van acties ondernomen op het gebied van reclame en marketing. Er zijn verschillende promotieacties georganiseerd over actuele onderwerpen zoals energiebesparing of financiering. Ook zijn de reclameactiviteiten op het internet en in de sociale media verder uitgebouwd.
Een goed team

Een doorslaggevende factor in ons succes zijn onze medewerkers. Hun inzet en kwaliteiten op het gebied van dienstverlening en advisering zijn van essentieel belang voor het succes van de verschillende ondernemingen. Daarom wordt zowel binnen de centrale organisatie als bij de handelspartners veel waarde gehecht aan het hebben van gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers.

Gegevens en feiten MHK Group